Befria din bäckenbotten!

Enkla men effektiva övningar för avslappning, flexibilitet och styrka som ger resultat.

Misstänker du att du har en spänd bäckenbotten? Du har kanske problem med inkontinens, smärta vid samlag, tidig utlösning, sexuell funktion, diffusa smärtor eller dålig kontakt med underlivet? Då kan det vara så. 

Orsakerna till spänningar, eller svag bäckenbotten, kan vara många. Allt från stress, dålig hållning, höga krav, sexuell prestation och graviditet till trauma och skam eller bara omedvetenhet och dåliga vanor.

De glädjande nyheterna är att oavsett anledning till spänningarna så ökar välmåendet av att mjuka upp och träna bäckenbotten.

OM KURSEN

Denna online kurs är för dig som vill öka din förståelse för dina muskler i bäckenbotten eller bara är nyfiken och vill öka din medvetenhet och kontakt med ditt underliv. Du kommer lära dig om musklernas funktion, var du kan hitta dem i dig själv, träna dem och hjälpa dem att slappna av.

När blodcirkulationen och energiflödet till underlivet ökar känner du mer och alla dess funktioner blir bättre. Flexibilitet, styrka, uthållighet och avslappning ökar. Dock har studier har visat att många inte vet vilka muskler det är, kan inte knipa rätt och är inte alls i kontakt med sitt underliv. Men med rätt kunskap, medvetenhet och träning kan i princip alla lära sig detta.

Du blir även mer grundad, livsenergin stärks och din sexuella funktion förbättras. Detta gäller både män och kvinnor. Kom med och träna din bäckenbotten!

Allt detta får du koll på: 

➙ Vilka muskler är det?
➙ Vilken är deras funktion?
➙ Var finns de i dig?
➙ Hur aktiverar man dem?
➙ Hur tränar man dem?
➙ Hur får man dem att slappna av?

Innehåll: Olika orsaker till problem, symptom och effekter bäckenbottens anatomi, Praktiska fysiska övningar, Knip-träning och avslappning, meditation i stillhet.

"Jag fick en inblick i min egen bäckenbotten för första gången på riktigt. En förståelse för ”konstruktionen” och verktyg för att upptäcka mer. Nyanserad kontakt med ”nya” muskler och en insikt om att jag kan knipa på flera olika sätt. Det var en mycket bra blandning av konkret teori, praktiska övningar och meditativa inslag."
// Calle 43 år.


Fick en helt ny insikt om hur min bäckenbotten ser ut och fungerar. Tycker att jag kan knipa bättre och upplever att det är väldigt grundande att göra övningarna. Som att energin vaknar upp och det blir “roligare” att vara där. Knipövningen där vi kniper mer sensuellt  är väldigt skön och energigivande. Som att kontakten leder till att en härlig känsla växer från mitt djupaste ställe. Är helt klart mer medveten mitt underliv och hur det mår. Inspirerande på många sätt, vill ha mer och även lära mig Tao och hur jag kan ta till vara på all den här energin som tycks finnas inom mig!
 // Berit 39 år

KURSINNEHÅLL

Din guide i kursen

Din guide i kursen är Irene Andersson författare, workshopledare och lärare i taoistisk sexologi och bäckenbottenträning med över 20 års erfarenhet.

Hon kombinerar modern forskning med visdom från olika österländska traditioner som alla ser till människans helhet. Hon är upphovskvinna till böckerna här nedan på bild. Läs mer om Irene och hennes arbete:
www.pelvicfloorawareness.com